گردهمایی جامعه آکادمیک در زمینه قراردادهای بالادستی نفت و گاز
10 May 2016
گردهمایی جامعه آکادمیک در زمینه قراردادهای بالادستی نفت و گاز

همایش بین‌المللی «بهینه‌سازی قراردادهای بالادستی نفت و گاز» در جهت هم فکری بیشتر در زمینه قراردادهای بالادستی نفت و گاز  با حضور اساتید و کارشناسان داخلی و بین ‏المللی، تیرماه امسال در تهران برگزار می‌شود.به گزارش روابط عمومی دبیرخانه همایش بین المللی «بهینه ‏سازی قراردادهای بالادستی نفت و گاز» صبح امروز، نشست خبری این همایش با حضور دبیر علمی و دبیر اجرایی در دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبائی برگزار شد.

دکتر حمیدرضا علومی، دبیر علمی همایش نخست ضمن تبریک به مناسبت اعیاد شعبانیه، به تشریح برنامه‏ ها و اهداف این همایش پرداخت و اظهار داشت: هدف ما از برگزاری این همایش آن است تا با رعایت اصول ملی، سیاست‏های کلان و قوانین، طراحی مناسبی برای مدل جدید قراردادهای نفتی ارائه دهیم. وی افزود: همچنین باید توجه داشت که قراردادها به‏ عنوان یک موجود زنده و پویا به شمار می‌روند که در طول زمان اجرا با ارائه راهکارها و پیشنهادهای لازم بهبود یافته و کارایی بهتری پیدا می‌کنند.

رئیس دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبائی در خصوص قراردادهای قبلی صنعت نفت گفت: قراردادهای قبلی صنعت نفت که به‏ صورت بیع متقابل بودند جذابیت لازم را برای سرمایه‌گذاران نداشتند و بر این اساس قادر نبودند فناوری‌های جدید به کشور منتقل کنند. وی ادامه داد: لذا با توجه به اینکه قرار است در قالب مدل جدید قراردادهای نفتی، تجربه جدیدی را در بخش بالادستی صنعت نفت کشورمان داشته باشیم، لازم است این قراردادها هر چه بیشتر بررسی شوند.

در ادامه این نشست، دکتر محمدمهدی حاجیان، دبیر اجرایی همایش نیز با اشاره به اینکه جامعه آکادمیک در جهت هم فکری در زمینه قراردادهای بالادستی نفت و گاز، نیاز به یک گردهمایی دارد افزود: در شرایط کنونی که قرار است کشور تجربه جدید قراردادهای بالادستی نفت و گاز را داشته باشد نیاز است که این قراردادها به صورت آکادمیک نیز مورد بحث و بررسی قرار گیرد و قراردادهای جدید نفتی باید به گونه‌ای منعقد شوند که ضمن استفاده حداکثری از توان داخل، بیشترین سرمایه خارجی نیز جذب شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه علامه در خصوص میزان مشارکت اساتید و کارشناسان داخلی و بین‏‏المللی و با اشاره به اینکه مهمان‏ های بین ‏المللی این همایش اساتیدی از آمریکا و اروپا و همچنین فعالان حوزه نفت هستند افزود: در این همایش، اساتید و کارشناسان مطرح بین ‏المللی نیز حضور خواهند داشت؛ ضمن اینکه کمیته اجرایی تمهیداتی را فراهم کرده تا از طریق فضای مجازی، امکان ارتباط با اساتید صاحب نام بین‏ المللی در روز همایش صورت گیرد. وی ادامه داد: همچنین مهمانان داخلی گردهمایی نیز از مجموعه بالادستی نفت، از جمله قراردگاه خاتم‌الانبیاء و معاونت امور بین‌الملل وزارت نفت خواهد بود و قرار است دستاوردهای علمی این همایش برای اجرای هر چه بهتر قراردادهای جدید نفتی به وزارت نفت ارائه شود.

وی افزود: این همایش در دو روز(20 و 21 تیرماه 1395) در دو بخش پنل تخصصی و کارگاه آموزشی برگزار خواهد شد که در آن اصول و تحولات قراردادها مورد بررسی قرار خواهد گرفت.