دبیر اجرایی همایش بین‌المللی «بهینه‌سازی قراردادهای بالادستی نفت و گاز» اعلام کرد:
26 April 2016

شریک شدن در تجربه جهانی در آستانه تجربه نسل جدیدی از قراردادهای بالادستی نفت و گاز

به گزارش دبیرخانه همایش بین‌المللی «بهینه‌سازی قراردادهای بالادستی نفت و گاز» ، دکتر محمدمهدی حاجیان، دبیر اجرایی این همایش گفت: ایران به‌عنوان یکی از بزرگ‏ترین دارندگان مخازن و منابع نفت و گاز جهان، نسل‌های متعددی از قراردادهای بالادستی را از آغاز کشف نفت در این سرزمین پهناور و غنی به خود دیده، و در این مسیر از قراردادهای امتیازی گرفته تا قراردادهای مشارکتی و خدماتی را آزموده است.

دکتر حاجیان با اشاره به برگزاری این همایش اظهار داشت: اینک کشور با عبور از این مسیر پرتلاطم، در آستانه تجربه طیف جدیدی از قراردادهای بالادستی در حوزه نفت و گاز است.

وی ادامه داد: اکنون فرصت مغتنمی است تا اندیشمندان و صاحبنظران این حوزه در سراسر جهان گرد هم آیند تا در تجربیات و دانش یکدیگر شریک شوند.

دبیر اجرایی این همایش با اشاره به اینکه دانشگاه علامه طباطبایی میزبان چنین رویدادی شده است، افزود: اکنون که ایران در آستانه تجربه نسل جدیدی از قراردادهای بالادستی نفت و گاز است، دانشگاه علامه طباطبایی با دعوت از برجسته‌ترین متخصصان و استادان خارجی و داخلی در این حوزه درصدد است تا فضایی فراهم آورد که مهمترین چالش‌های حوزه قراردادهای بالادستی نفت و گاز واکاوی شده و آخرین دستاوردها و یافته‌های علمی در محیطی آکادمیک و تعاملی عرضه شود.

عضو هیأت علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به رویکرد بهینه‌سازی قراردادهای بالادستی نفت و گاز، در خصوصمحورهای برگزاری همایش گفت: بهینه‌سازی قراردادهای بالادستی، تبیین رویکرد متوازن در انعقاد قراردادهای بالادستی، چارچوب مشارکت شرکت‌های ایرانی، اقتضائات و استثنائات قراردادهای بالادستی در میادین مشترک، تولید صیانتی از منابع و افزایش ضریب برداشت در طول عمر میدان، جذابیت مدل قراردادی جهت سرمایه گذاران داخلی و خارجی، چالش‌های انتقال دانش فنی و فناوری، بررسی تطبیقی قراردادهای بالادستی در نظام‌های مختلف حقوقی، فرصت‌ها و زمینه‌های قانونی، چالش‌ها و موانع قانونی و ابعاد حقوقی، اقتصادی و فنی قراردادهای بالادستی نفت و گاز، از جمله محورهای برگزاری این رویداد است.

استادیار دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی در مورد ضرورت دعوت از کارشناسان خارجی جهت حضور در این همایش گفت: مهمانان خارجی با انتقال تجربیات و دانش خود می‏‏‏توانند بر غنای علمی همایش بیافزایند و همچنین موضوعات همایش را از زاویه دید دیگری واکاوی خواهند نمود.دکتر حاجیان ادامه داد: همایش بین‌المللی بهینه‌سازی قراردادهای بالادستی نفت و گاز با هدف تکمیل زنجیره آموزشی و پژوهشی این حوزه در پیش روست. باشد که همراهی متخصصان و فرهیختگان به غنای آن بیفزاید.

وی در همین زمینه افزود: دانشگاه علامه طباطبایی نیز به‌عنوان بزرگترین مرکز آموزش عالی علوم انسانی در ایران، رسالت خود می‌داند در راستای سیاست‌های راهبردی خود در ارتقای دانش در تمامی حوزه‌های مرتبط با علوم انسانی و از جمله حقوق و سیاستگذاری از یک‌سو و گسترش همکاری‌های بین‌المللی و افزایش تعامل و همفکری با اندیشمندان برجسته جهان، از سوی دیگر اقدام به برگزاری همایش‌های فاخر بین‌المللی با حضور و سخنرانی چهره‌های مطرح بین‌المللی نماید.

همایش بین‌المللی «بهینه‌سازی قراردادهای بالادستی نفت و گاز» طی روزهای 20 و 21 تیرماه 1395 در دانشگاه علامه طباطبایی برگزار خواهد شد. علاقه‌مندان می‌توانند با مراجعه به پایگاه اینترنتی همایش به آدرسouogc.atu.ac.ir   اطلاعات تکمیلی در این زمینه را دریافت کنند.